Διάλεξε σωστά…

Διάλεξε σωστά…

Αυτόν που δεν περιμένεις να αλλάξει στην διαδρομή.

Αυτόν που δεν ασχολείται με το κινητό του όταν είναι σε ραντεβού μαζί σου για να πλήξει την ανία του.

Αυτόν που δεν περιορίζεται στα τυπικά τηλεφωνήματα μέσα στην εβδομάδα για να παραπονεθεί και να γκρινιάζει για την καθημερινότητα του.

Αυτόν που δεν είναι μόνιμα κουρασμένος και  αναπαύεται με το να βλέπει ταινίες στο δωμάτιο του διότι δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι πιο συναρπαστικό για να περάσει την ώρα μαζί σου.

Αυτόν που δεν γκρινιάζει, πικραίνεται, παραπονιέται, απογοητεύεται και τελικά παραιτείται από το δικαίωμα να χαρεί.

Αυτόν που δεν μπορεί να κάνει μια αξιόπιστη σχέση (εκτός από αυτή με την μητέρα του) και ότι μετά από πολλαπλές ερωτικές σχέσεις, η επόμενη του θα καταλήξει και αυτή σε αποτυχία.

Αυτόν που δεν μπορείς να του έχεις εμπιστοσύνη και φοβάσαι ότι θα σε εξαπατήσει αφού ρίξει την ευθύνη αλλού.

Αυτόν που δεν θα σου είναι βάρος αφού δεν θα αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις του και στην συνέχεια θα δυσανασχετεί και θα σου φέρεται υποτιμητικά.

Αυτόν που δεν αναζητά τον έρωτα για να ξεφύγει από την μιζέρια της ζωής του νομίζοντας ότι θα τον λυτρώσει από τα αρνητικά στοιχεία της προσωπικότητας του

Αλλά…

Αυτόν που μιλά με ζωντάνια για την δουλειά του, την οικογένεια του, τους γονείς του, τους φίλους και γνωστούς.

Αυτόν που έχει πάθος και διάθεση να ξεπεράσει τις οικονομικές δυσκολίες και κοινωνικές αντιξοότητες και παρεξηγήσεις.

Αυτόν που μπορεί να διαμορφώσει δικές του επιλογές με αποκλειστική επιλογή την συντροφιά σου.

Αυτόν που έχει ζωντάνια, δημιουργικότητα ,λογική, χιούμορ, επιθυμία για να ζήσει να ερωτευτεί και τελικά να δοξολογεί την ευχαριστία.

Αυτόν που είναι έτοιμος να επεξεργαστεί την σχέση σας χωρίς να σε απομονώσει.

Αυτόν που ονειρεύεται, έχει όραμα και δεν ενδίδει σε εκπτώσεις που αφορούν την σχέση σας.

Αυτόν που είναι υπεύθυνος, είναι έτοιμος να υπερβεί τον ρόλο του για να σε αναδείξει με όλα τα στοιχεία που εσύ επιλέγεις να έχεις.

Αυτόν που σε επιθυμεί, πάλλεται ερωτικά για σένα και η παρουσία σου ομορφαίνει την ύπαρξη του.

Τέλος διάλεξε αυτόν….

Που σε θέλει συνοδοιπόρο για να υπερβεί τις αντιξοότητες της ζωής, να ζήσει μαζί σου υπερβαίνοντας τον εαυτό του, να αξιοποιεί κάθε στιγμή που έχετε σε αυτή την ζωή για μια ερωτική, ευχαριστιακή και τελικά αναστάσιμη ζωή.

Μαρία Λεωνίδου, Ψυχολόγος – Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια , για παιδιά, εφήβους ζευγάρια και οικογένεια.

Δημοσιεύτηκε από τον Maria Leonidou-Anakoufisis center

Σπούδασε Ψυχολογία και Κοινωνικές επιστήμες με ψυχολογία (Bsc) στο ανοικτό πανεπιστήμιο της Αγγλίας. Συνέχισε τις σπουδές της στο Online and Distance Education (MA) και δημιουργεί την 1η διαδικτυακή πλατφόρμα earktos.com η οποία εξειδικεύεται στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση. Ολοκληρώσε την τετραετή της μετεκπαίδευση της στην Συστημική Ψυχοθεραπεία στον Συστήμικό Ινστιτούτο Κύπρου. Ασχολείται με την θεραπεία ψυχικών διαταραχών όπως άγχος, φοβίες, ψυχώσεις, ψυχαναγκασμούς, κατάθλιψη και εξαρτήσεις. Είναι σύμβουλος οικογένειας, ζευγαριών παιδιών και εφήβων. Τον Ιανουάριο του 2019 ίδρυσε το “Κέντρο Ανακούφισης” anakoufisis.com και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος και ψυχοθεραπεύτρια. Έχει δουλέψει σε πολυδύναμα Κέντρα της Λευκωσίας καθώς και σε γραμμές στήριξης. Είναι εγγεγραμμένο μέλος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ψυχοθεραπευτών Κύπρου. Είναι εγγεγραμμένο μέλος της EFTA European Family Therapy Association. Στον ελεύθερο της χρόνο απολαμβάνει την παρέα πολύτιμων φίλων, αθλείται, ακούει μουσική, βλέπει ταινίες και περπατά με τους σκύλους της. Περήφανη μητέρα τεσσάρων παιδιών. · Ατομική Ψυχοθεραπεία (Ενήλικων και εφήβων)-Θέματα που αφορούν σχέσεις και επικοινωνία, σχέσεις γονέων-παιδιών, βία απώλεια καταθλιπτικές συμπεριφορές, άγχος, προβλήματα υγείας , τραύμα κ.α · Συμβουλευτική Γονέων, παιδιών και εφήβων. · Θεραπεία Ζευγαριών · Ομαδική Ψυχοθεραπεία · Διαδικτυακές Συνεδρίες (skype: Κέντρο Ανακούφισης)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: