Χρησιμοποιώντας τη Συστημική προσέγγιση με σεβασμό, εχεμύθεια και εμπιστοσύνη κτίζεται μια θεραπευτική σχέση με τους θεραπευόμενους. Δημιουργείται η δυνατότητα να δουν τον εαυτό τους και το πρόβλημα τους με μια διαφορετική οπτική και να βρούνε λύσεις που τους ταιριάζουν ανάλογα με τις δυνατότητες, τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους.

Ψυχοθεραπεία με το παιδί και τον έφηβο.
Η συστημική θεραπεία παιδιών και εφήβων βοηθά στην δημιουργία συνθηκών που ευνοούν την ψυχική τους υγεία και την εξέλιξη τους. Οι γονείς συνήθως ζητούν βοήθεια όταν δεν μπορούν να κατανοήσουν μια συμπεριφορά των παιδιών τους ή για μια δυσκολία που παρατηρούν στην ανάπτυξη ή στις σχέσεις των παιδιών τους. Αυτά αφορούν: θυμό, βία, επιθετικότητα, προσαρμογή στο σχολείο, χρήση ουσιών, προβλήματα ταυτότητας φύλου, άγχος, φοβίες, κατάθλιψη, ψυχοσωματικά και τραυματικά γεγονότα.

Ψυχοθεραπεία με τον ενήλικα.
Οι ενήλικες ζητούν βοήθεια για να ξεμπλοκάρουν τις δυνατότητες τους στην επίλυση των προβλημάτων τους, να αναζητήσουν απαντήσεις σε διλήμματα της ζωής τους αλλά και να ανακουφιστούν από τον ψυχικό πόνο που προκλήθηκε από δύσκολες συναισθηματικές στιγμές στην πορεία της ζωής τους. Μέσω της ατομικής συστημικής ψυχοθεραπείας βοηθιούνται να ξεπεράσουν κρίσεις άγχους και πανικού, κατάθλιψη, εκφράσεις βίας και θυμού, μετατραυματικές διαταραχές και ψυχώσεις. Οδηγούνται σε μία πορεία αναστοχασμού, για να δοκιμάσουν νέες οπτικές γωνίες και να διερευνήσουν εναλλακτικές δυνατότητες που θα τους βοηθήσουν να ρίξουν μια διαφορετική ματιά στην διαδικασία αυτό διερεύνησης τόσο του εαυτού τους όσο και την μορφή σχέσεων με ανθρώπους του περιβάλλοντος τους.

Ψυχοθεραπεία με την οικογένεια.
Στην συστημική οικογενειακή θεραπεία τα μέλη της οικογένειας βοηθιούνται να συμφωνήσουν και να διαμορφώσουν από κοινού τις συνθήκες τις οποίες θα τους οδηγήσουν στην επιθυμητή αλλαγή και σταθεροποίηση της βελτίωσης των σχέσεων αλλά και της επικοινωνίας μεταξύ τους. Οι οικογένειες ζητούν βοήθεια όταν θεωρούν ότι υπάρχει πρόβλημα στις μεταξύ τους σχέσεις, χρειάζονται βοήθεια σε περιόδους κρίσης, αναστάτωσης ή ξαφνικών αλλαγών ή και ακόμη όταν ένα μέλος της οικογένειας θεωρείται ως προβληματικό ή ασθενής.