Συστημικό Γλυπτό

young lovers marble statue in cemetery

Ζούμε σε δύσκολες εποχές όπου τα αυτονόητα καταρρέουν γύρω μας. Ο φόβος και η σύγχυση συνοδεύουν την καθημερινότητα μας. Πως διαχειριζόμαστε όλο αυτό που συμβαίνει; Πως σκεφτόμαστε για τον εαυτό μας, τις σχέσεις μας, την κοινωνική μας συμμετοχή;

Στις συναντήσεις της ομάδας αυτής, οι συμμετέχοντες θα ανακατασκευάσουν την δική τους προσωπική ιστορία, δημιουργώντας για τους εαυτούς τους νέες ιστορίες στο παρόν και το μέλλον με έμφαση στις δικές τους επιθυμίες μέσα στα κοινωνικά πλαίσια που κινούνται.

Με βασικό εργαλείο το συστημικό γλυπτό η ιδέα είναι ότι η κατασκευή της προσωπικής μας ιστορίας μπορεί να αλλάξει μέσα από δικές μας κινήσεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα το παρόν και το μέλλον, να έλθουν πιο κοντά σε αυτό που επιθυμούμε ή φανταζόμαστε.

Η επεξεργασία των προσωπικών ιστοριών, θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες να δουν την συλλογική τους πορεία γύρω από αποφάσεις που αφορούν την ζωή τους.

Στόχος μας είναι η στήριξη στις δυσκολίες της σημερινής εποχής, η αύξηση της ικανοποίησης στην ζωή και η βελτίωση της καθημερινής ποιότητας ζωής. Η δύσκολη αυτή εποχή μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία για γόνιμη αλλαγή στην προσωπική ζωή του κάθε ενός μας.

Η ομάδα απευθύνεται σε άνδρες, και γυναίκες που αισθάνονται ότι τους απασχολούν παρόμοια θέματα.

Για να δει κανείς σημαντική βοήθεια από την ομαδική ψυχοθεραπεία συστήνεται να δεσμευτεί σ’ αυτήν για ένα κύκλο ομαδικής εργασίας 10 συναντήσεων.

Αρέσει σε %d bloggers: