Συστημικό Γενεόγραμμα

Ζούμε σε δύσκολες και παράξενες εποχές, όπου το παλιό αποχωρεί και το καινούργιο δεν έχει ακόμα μια μορφή που να δημιουργεί ασφάλεια και αισιοδοξία. Η σχέση μας με τον πυρήνα μας είναι αυτή που θα είναι αποφασιστική  στην ανεύρεση νέων ισορροπιών και ενός ευρύτερου αισθήματος ασφάλειας και ελέγχου των ζωών μας. Στα πλαίσια αυτά η γνώση, η εκ νέου ανάγνωση και οι αποφάσεις για το ποιες/ποιοι θα είμαστε στο μέλλον περνούν από την σχέση που θα αναπτύξουμε με το παρελθόν και το παρόν μας. Οι προσκλήσεις που δεχόμαστε άρρητα αλλά αποφασιστικά από την οικογενειακή μας ιστορία είναι σ ’αυτή την διαδικασία  ισχυρότερες από όσο φανταζόμαστε.

Το σεμινάριο θα γίνει στην Κύπρο με εισηγήτρια την Άννα Εμμανουηλίδου, Κλινική Ψυχολόγο (Dr. Phil, Msc), Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, εκπαιδεύτρια, επόπτρια (IGST) και σε συνεργασία με το Anakoufisis Psychotherapy & Counseling.

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε επαγγελματίες ή εκπαιδευόμενους ψυχοθεραπευτές σε κλάδους της ψυχικής υγείας και ανθρώπους που επιθυμούν να επανεξετάσουν με νέα ματιά την οικογενειακή τους ιστορία και την επίδραση στη ζωή τους. Θεματικά θα κινηθεί στο θέμα της εκ νέου  Ανάγνωσης της διαγενεακής Οικογενειακής ιστορίας.

Σε ένα εισαγωγικό σεμινάριο οι συμμετέχοντες θεραπευτές θα εκπαιδευτούν στην χρήση την τεχνικής του συστημικού γενεογράμματος, ως πηγή υποθέσεων, ως τρόπου λήψης συστημικού ιστορικού και ως ένα έξοχο εργαλείο αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης. Θα συμπεριληφθούν οι τελευταίες επιστημονικές  εξελίξεις και εξειδικεύσεις χρήσης στο χώρο του γενεογράμματος. Η εκπαίδευση θα στηριχθεί, μετά την θεωρητική παρουσίαση του εργαλείου στην επεξεργασία από την ομάδα του γενεογράμματος όσων από τα μέλη της το επιθυμούν και την εκ νέου ανάγνωση του, συνδυάζοντας την εκπαίδευση με την προσωπική ανάπτυξη.

Στο τέλος αυτής της εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν το γενεόγραμμα στην πολυσχιδή του δυναμική ως θεραπευτές, επαγγελματίες ψυχικής υγείας άλλων ειδικοτήτων, ψυχιατρικοί νοσηλευτές κλπ. Οι μη επαγγελματίες θα έχουν βιώσει μια ενδιαφέρουσα μετακίνηση στην κατανόηση της προσωπικής τους ιστορίας με τρόπο δημιουργικό για το παρόν και το μέλλον τους.

Εισηγήτρια:  Άννα Εμμανουηλίδου, Κλινική Ψυχολόγος (Dr. Phil, Msc), Συστημική Θεραπεύτρια, εκπαιδεύτρια, επόπτρια. (IGST)

Μέγεθος ομάδας:  μέχρι 12 άτομα (απαιτείται προκαταβολή 170 ευρώ για κράτηση θέσης, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Χρόνος και τόπος διεξαγωγής:  1-4 Σεπτεμβρίου σε κτήμα 20 λεπτά έξω από την Λευκωσία, 35 λεπτά από Λάρνακα, 45 λεπτά από Λεμεσό. (οδηγίες προσέλευσης θα δοθούν στους συμμετέχοντες).

Κόστος:  390 ευρώ το άτομο

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:  Άννα Εμμανουηλίδου, 6947320479 emmanouilidouanna@yahoo.com

Μαρία Λεωνίδου 99479156 anakoufisis@gmail.com

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Αρέσει σε %d bloggers: