Συμβουλευτική

Η Συστημική Συμβουλευτική εντρυφεί σε θέματα που αφορούν σχέσεις ή διαδικασίες επικοινωνίας και εξέλιξης σε μικρά ή μεγάλα κοινωνικά συστήματα όπως η οικογένεια, η κοινότητα ή το εργασιακό περιβάλλον.

Με γονείς

Οι γονείς έχουν σήμερα ένα απαιτητικό ρόλο στην ανατροφή, διαπαιδαγώγηση και προστασία των παιδιών τους. Θέλουν ενίσχυση για να νιώσουν ικανοί ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες και προβλήματα που αφορούν την σχέση τους με τα παιδιά τους, να τα προστατεύσουν και να τα ενδυναμώσουν σε κρίσιμες ή μεταβατικές περιόδους της ζωής τους

Με ομάδες

Στόχος να βοηθηθούν ομάδες, είτε  αυτές βρίσκονται σε επαγγελματικό πλαίσιο ή κοινωνικό πλαίσιο. Δημιουργούνται ερεθίσματα αλλά και παρεμβάσεις για να βοηθηθεί η ομάδα να βρει τις λύσεις που θα μπορούν να αξιοποιηθούν για την καλύτερη επικοινωνία της ομάδας, επίλυσης προβλημάτων αλλά και ανάπτυξης.

Με ζευγάρια

Όπως και σε ατομικό επίπεδο έτσι και το ζευγάρι περνά από διάφορες μεταβατικές περιόδους. Ως νέο ζευγάρι, ως ζευγάρι με παιδιά, ως ηλικιωμένο ζευγάρι. Υπάρχει συνεργασία με το ζευγάρι σε θέματα που αφορούν την επικοινωνία μεταξύ τους, την ομαλή μετάβαση τους σε διάφορα στάδια της ζωής τους αλλά και σε δύσκολες δυσλειτουργικές καταστάσεις όπως βία, καυγάδες, ζήλεια, εξωσυζυγικές σχέσεις, χωρισμό ή και διαζύγιο.

Αρέσει σε %d bloggers: