Γενεόγραμμα

Το γενεόγραμμα αποσκοπεί στη συστηματική ενσωμάτωση των διαφορετικών χρονικών και ιστορικών προοπτικών των μελών μιας οικογένειας στην αφήγηση και επαναφήγηση της οικογενειακής ιστορίας στα πλαίσια μιας Συστημικής οικογενειακής θεραπείας.

Το γενεόγραμμα εμπλέκει ενεργητικά τα μέλη της οικογένειας για να σκεφτούν μαζί με συστημικούς όρους και να επαναπροσδιορίσουν την δυνατότητα σύνδεσης τους με ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης και προσέγγισης των δυσκολιών τους.

Το γενεόγραμμα ανοίγει τον δρόμο για άλλες θεματικές οι οποίες μπορούν να ειπωθούν όταν τα μέλη της οικογένειας ασχολούνται συνέχεια με τις αντιδράσεις των μελών της. Αποκλιμακώνει εντάσεις  που σχετίζονται με οικογενειακά μοτίβα καταναγκαστικής προσαρμογής στο οικογενειακό πλαίσιο. Είναι ένα μέσο για να παρατηρήσουν τα μέλη της οικογένειας μοτίβα επικοινωνίας στο εσωτερικό δυναμικό της, με σκοπό να αναδειχθούν νέες δυνατότητες σταθεροποίησης ή μεταβάσεις σε νέα στάδια επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια. 

Αν θες περισσότερες πληροφορίες για το πως μπορείς να κάνεις το γενεόγραμμα σου καθώς και το κόστος επικοινώνησε μαζί μου ή συμπλήρωσε την φόρμα που ακολουθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: